#7 “Det’ jo fake kød!” Om Naturli’s alternativ til hakket kød, forargede automatreaktioner og dobbeltmoral i debatten.

Fødevareproducenten Naturli’ har lanceret et plantebaseret alternativ til hakket oksekød, og det har fået folk op i det røde felt. Der er stærke overbevisninger og personlige præferencer på spil og vi diskuterer eksempler på disse og hvorvidt argumenterne holder vand eller ej.

I denne episode kommer vi blandt andet ind på:
  • Christian Bitz’ opslag om det plantebaserede alternativ til hakket kød fra Naturli’.
  • De mange stærke reaktioner på supermarkedernes markedsføring af samme produkt.
  • Hvordan mange reagerer på at blive udfordret på deres påstande og overbevisninger.
  • Den egocentrerede tilgang til sundhedsdebatten hvor ens personlige præferencer vurderes som vigtige – selv i saglige debatter.
  • Hvordan alt for mange kommentarer i debatten, især på Facebook, er uden egentlig værdi for andre end afsenderen selv (hvis overhovedet det).
  • Vores irrationelle aversion mod tilsætningsstoffer og “E-numre”.
  • Hvordan ingen fødevare nogensinde vil være “god nok” for alle og der altid vil være nogen, der kan fortælle hvorfor du IKKE skal spise den.
  • Vores opfordring til at skrue ned for reaktion og op for refleksion på sociale medier.

Lyt til episoden her:

Eller:

  • Lyt til podcasten på Itunes
  • Lyt til den på Spotify her
  • Stream den ved at klikke her
  • Download den ved at højreklikke her og vælge ‘gem som’.
  • Du finder den på Stitcher her
  • Du finder også episoden i din favorit podcast-app (den er ikke kun på Itunes – søg blot på ‘slut med forbudt’, så dukker den op).

Fik du noget værdi ud af podcasten, sætter vi stor pris på hvis du skulle have lyst til at give os feedback eller en rating på Itunes. Ellers hvis du skulle have lyst til at abonnere på podcasten på Itunes. Det kan du gøre ved at trykke her eller på billedet herunder.

subscribe-on-itunes-icon-1

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *