Opskrift på super-greenie (morgenmad + frokost)

Jeg har i et stykke tid lovet, at jeg ville lave en lille video af hvordan jeg laver min morgen-greenie – og nu fik jeg endelig taget mig sammen til det.

Det her laver jeg mere eller mindre hver dag og det er min måde at ‘dække mine baser’. Det skal forstås sådan, at med denne rutine, så har jeg sikret mig 700 gram frugt og (mest) grønt til min dag og laver jeg denne greenie, så kan det ikke gå helt galt.

Jeg gik længe og irriterede mig over hvor dårlig jeg var til at få grøntsager til frokost, når jeg var god til at få nogle om morgenen. Jeg fandt frem til, at problemet var, at jeg ganske simpelt ikke gad forberede mad når det kom til frokosttid.

Jeg kunne med andre ikke få etableret en vane med at lave mad til frokost.

Derfor gjorde jeg det som man indenfor vane-forskning kalder for ‘batching’, dvs jeg lagde en ny vane ind i en der allerede var veletableret. I mit tilfælde begyndte jeg at forberede min frokost (ny vane) sammen med min morgenmad (veletableret vane). Man har nemlig fundet ud af, at det gør det mere nemmere at introducere en ny vane, når man kobler den på en gammel.

Det betyder, at jeg hver morgen får forberedt stort set alt det frugt grønt der anbefales i løbet af en dag. Og det betyder også, at jeg ikke skal bekymre mig særligt meget om mad, hvilket for mig er en kæmpe fordel for mig.

Derudover er det her meget tidsbesparende, da det ikke tager mange øjeblikke at forberede.

Denne fremgangsmåde giver dig en is-agtig morgenmad som du kan drysse toppings på og så er mere flydende frokost du kan drikke (her supplerer jeg så med nogle skiver rugbrød eller lignende).

Advarsel: du skal have en kraftig blender for at kunne lave denne opskrift. Alternativt så del den op i to omgange, i stedet for at blende alt på én gang.

Du skal bruge:

5-6 skiver agurk
1 banan
1 avocado
1 citron
2 scoops vaniljeprotein (jeg bruger Plantforce).
400 gram frossent grønt (her vil jeg anbefale spinat og grøntkål. Jeg mikser de to ting, men du kan også blot gå med én af dem. eller noget helt andet, fx broccoli).
500 ml mælk (jeg bruger plantemælk)

Fremgangsmåde:

For fremgangsmåde for hvordan du forebereder og deler op, så se videoen herunder:

4 kommentarer til “Opskrift på super-greenie (morgenmad + frokost)”

  1. Nicolaj frost

    Kan man spise de 600 gram grønt man min skal have om dagen med det samme, eller skal det være over hele dagen. Eller er det lige som protein hvis du spiser 30 gram men kroppen kun mangler 20 gram så tisser eller skider man resten ud

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *