Vlog – episode 5: Han blev kørt ned foran os!

Episode 5 af vloggen er oppe.
Jeg vil sætte stor pris på hvis du vil subscribe til min youtube-kanal. Det kan du gøre via knappen lige herunder:

 

3 kommentarer til “Vlog – episode 5: Han blev kørt ned foran os!”

  1. Jeg anede ikke at man brugte “vegansk” som et sundhedsbegreb. Det er jo enormt misvisende. Mad kan i sig selv faktisk ikke være vegansk, medmindre det bliver indtaget af en veganer, som indtager det af etiske årsager. Vegansk mad er jo faktisk bare vegetarisk mad, der indtages af en person, der også holder sig fra andre animalske produkter og biprodukter. Men leave it to the Americans at fordreje et begreb, så de kan sælge noget 😛 Desuden giver jeg dig helt ret. Popcorn, chips, Oreos, pommes frites og en hel masse andet er jo vegetarisk/vegansk, men absolut ikke sundt, hvis man udelukkende spiser det. Fin og alsidig vlog – og enormt bedårende Koko!

    1. Jo, desværre. Særligt i USA er det udbredt (hvor veganisme i høj grad og ‘brandes’ langt mere som det sundeste man overhovedet kan gøre af veganerne selv). Ja, veganisme henviser vel netop til den afgrænsning af mad – og mad det så ikke indeholder de ting som defineres som ikkeø-vegansk kan vel godt sige at være veganske? Ja, man kan have en overraskende ensidig kost som vegetar eller veganer og omvendt få masser af grønt osv som kødspiser. De begreber giver bare ikke mening at bruge over en bred kam og slet ikke som sundhedsanprisninger. Vi er også begyndt at bruge “glutenfri”, “low carb” osv som sundhedsanprisninger (ligesom “fedtfattig” var det i gamle dage). Det huer mig ikke.

      Tak for de pæne ord – det er værdsat! 🙂 Ja, hun er dejlig – og ligger her og snorker i et infernalsk lydniveau ved siden af mig i skrivende stund.

      1. Man kan ikke sige at mad er vegansk per se. Vegetarisk mad er mad, der ikke indeholder noget animalsk. Så kan man være ovo-vegetar, der også spiser æg, lacto-vegetar, der spiser mælkeprodukter, eller ovo-lacto-vegetar, der spiser begge dele. Hvis det bare er vegetarisk, så indeholder det ingen af delene. Måden, det kan blive vegansk på, er faktisk kun hvis personen, der spiser det, lever efter den veganske filosofi, som jo indebærer meget mere end bare mad. Det er også tøj, møbler, kosmetik m.m. Man er begyndt at bruge begrebet “vegansk” om mad, der hverken indeholder mælk eller æg, for at gøre forskellen på vegetarisk og ovo/lacto-vegetarisk mere gennemskuelig, men faktisk burde vegetarisk dække over det mad, som vi kalder vegansk. Gav det mon mening?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *