Legenden Dan John om at gøre det simple sexet, vigtigheden af vedholdenhed og at gøre en forskel

Fotocredit: 

I denne episode af Tanketid har vi ingen andre end den legendariske fysiske træner Dan John på besøg. Han var på visit i Odense til et weekendseminar og Jacob var så heldig at få sat en aftale om at lave en podcastepisode i stand med ham.

Dan har mere end 30 års erfaring i sit felt og når han siger noget, så er der god grund til at lytte efter. Jeg har personligt læst mange af hans skrivrier og også bøgerne ‘Before we go’ og ‘Never let go’.

Hans står ud med et budskab om simplicitet i et miljø som er præget af at meget gerne vil gøre alt meget komplekst. Dan har også selv konkurreret på eliteniveau og har akademisk baggrund både indenfor træning, men også religion og historie.

Det betyder, at han ofte ser tingene på en lidt anden måde end mange andre fysiske trænere. Han giver også ofte råd til livet og ikke blot træning – og det har jeg altid godt kunne li’ ved ham.

Denne kombination gør ham til en rigtig spændende mand. Men du kender ham måske ikke – fordi han har aldrig gjort et særligt stort væsen ud af sig selv. Sådan er det, når man vælger at holde fast simple budskaber uden at gøre brug af en masse smart markedsføring.

Vi havde nogle tekniske problemer i denne episode, hvilket betyder lyden ikke er alt for god (men kan sagtens høres). Vi håber du vil give det en chance alligevel, for der er mange guldkorn at hente og spændende tanker.

Episoden handler blandt andet om:

  • Detaljefokus – det er ikke sexet med simple svar
  • Hvordan ’stenosymbols’ gør at visse ord i træningsmiljøet bliver stærkt misforstået.
  • Balancen mellem teori og praksis
  • Hvor hans inspiration til at skrive stammer fra.
  • Vigtigheden af vedholdenhed
  • Om at gøre en forskel og hans fortid som ’prison ministry’
  • Vaner
  • Et par lytterspørgsmål om goblet squat, forskel på træning af mænd og kvinder og unilateral træning

– Og mere mere.

Enjoy:

Du kan streame direkte her:

Vi vil sætte meget stor pris på hvis du skulle have lyst til at give os feedback eller en rating på Itunes. Ellers hvis du skulle have lyst til at abonnere på podcasten på Itunes. Det kan du gøre ved at trykke her eller på billedet herunder.

subscribe-on-itunes-icon-1

Show notes

Vi kan varmt anbefale at følge Morten rundt omkring på sociale medier.

Dan John på Facebook
Dan snakker om Tinyhabits.com
Blogpostet om ‘free will’, hvor Dan John sammenligner free will med barberskum finder du her

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *