Ditte Giese om at være i bad standing hos feminister, modtage 150 dick pics og turde at stå ved at være god til noget som kvinde

Fotocredit: Rune Pedersen

I denne episode af Tanketid har vi journalist (Politiken), Ditte Giese, på besøg.

Ditte beskæftiger sig især med kvinder, feminisme, krop, seksualitet og medier. Hun er en hårdtslående røst i debatter om netop de emner.

Der er muligvis nogen der får læst ordet ‘feminisme’ i ovenstående og får det helt galt i halsen. Det er blevet sådan et ord mange har en automatisk negativ reaktion på. Ditte er dog en af dem som jeg personligt synes har en konstruktiv og  pragmatisk tilgang til det (se fx denne opdatering). Faktisk er hendes tilgang til feminisme så pragmatisk, at hun er i decideret bad standing blandt andre feminister.

Jeg stødte selv på Ditte gennem flere hårdtslående artikler, hvor jeg næsten kunne fornemme kampgejsten igennem ordene – og derfor inviterede jeg hende forbi ‘studiet’, da jeg vidste der var grundlag for en god snak om emner jeg/vi også interesserer os for.

Selvom disse emner måske ikke lige er noget du almindeligvis interesserer dig for, vil jeg stadig opfordre dig til at give episoden et lyt. Vi kommer vidt omkring og der vil helt sikkert være noget der kan give dig stof til eftertanke (som jo er podcastens erklærede formål).

Episoden handler blandt andet om:

 • At turde prale som kvinde
 • Turde stå ved at man er god til noget (som kvinder især)
 • At tale hinanden op i stedet for ned
 • Hvordan nogle mennesker leder efter krænkelsen hele tiden
 • Om at være i bad standing hos feminister og Dittes egne feministiske rødder
 • Den grove debatkultur på nettet
 • Selvhad blandt kvinder
 • At modtage dick pics
 • Bekymringer om kroppen
 • Hvorfor Bridget Jones er en dårlig kvinde-helt.
 • Dittes skilsmisse og den efterfølgende vrede hun oplevede

– Og mere mere.

Enjoy:

Du kan streame direkte her:

Vi vil sætte meget stor pris på hvis du skulle have lyst til at give os feedback eller en rating på Itunes. Ellers hvis du skulle have lyst til at abonnere på podcasten på Itunes. Det kan du gøre ved at trykke her eller på billedet herunder.

subscribe-on-itunes-icon-1

Show notes

Du kan følge Ditte på Facebook her
Bridget Jones artiklen vi omtaler finder du her
Kvinde kend din krop
Den fotograf der har lavet en udstilling med dick picks kan ses her

 

 

 

 

3 kommentarer til “Ditte Giese om at være i bad standing hos feminister, modtage 150 dick pics og turde at stå ved at være god til noget som kvinde”

 1. Fed podcast! Der kommer nogle rigtig gode emner op, og det er altid fedt at høre jer diskutere dem!
  Ditte nævnte “Helse Matilde” i en lidt negativ sammenhæng, hvilket jeg synes er dybt uretfærdigt. Jeg har fulgt hende på de soicale medier, lige siden hun var typen, som Ditte taler om. Men netop Matilde har om nogen anden frasagt sig “glansbilledet”, og hun arbejder blandt andet på at vise andre, at det er helt okay at være sig selv. Hun har haft op og nedture, så det batter, men hendes kampgejst for at komme videre er helt fantastisk! HUN er én af de seje kvinder, i burde tage med i podcasten!

  1. Jeg er sådan set helt enig med dig Line. Du skal dog nok bare tænke på, at Ditte ikke kender til HelseMathilde – hun kender hende jo blot af navn og har nogle forestillinger om hvad hun så står for – og det tror jeg sådan set gerne at hun også selv vil indrømme. Så det synes jeg ikke du skal tage så tungt – det gjorde vi i hvert fald ikke 🙂 Og tak fordi du lyttede med.

 2. Pingback: Ord sætter sig fast - Mortensvane.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *