Kinastudiet: det ultimative veganske argument?

Om man vil det eller ej er der flere gode, stærke argumenter for at skære ned på kød og mælkeprodukter, fx miljø og etik. Alligevel er det sundhedsmæssige aspekt – at veganisme er sundt og al indtag af animalsk protein usundt – enormt vigtigt for mange veganere på trods af at videnskaben ikke bakker op omkring det er et stærkt argument for drastisk reduktion af animalsk protein.

Bogen, “The China Study”, fremfører konklusionen at protein fra kød- og mælkeprodukter er en primær årsag til kræft, hjertekarsygdomme og andre kroniske sygdomme. Bogen er solgt i mere end 1 million eksemplarer og er nu blevet oversat til dansk med titlen “kinastudiet”. Bogen har i særligt veganske kredse været beviset på at animalsk protein er årsagen til alskens dårligdomme og der henvises ivrigt til den i online debatter.

Men er konklusionerne nu også så entydige som de udgiver sig for at være? Morten Elsøe og jeg har har skrevet et blogpost, hvor vi kaster et kritisk blik på bogens konklusioner. Det kan du læse lige her.

Note:

Blogpostet er ikke et argument imod veganisme og ej heller slag for store mængder kød. Det er udelukkende at agreb mod tvivlsom videnskab og tvivlsomme konklusioner.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *